Två sorters ramslökssill
Malenas Ramslökssill - "the easy way" med Abbas 5-minuterssill Det blir alltid glada miner och många frågor om den inlagda sill vi brukar bjuda på när vi är ute på matmässor runtom i landet. Här är det geniala receptet som består av enbart tre ingredienser och torkad ramslök (eller färsk) och som räcker till tre burkar - typ Ikeas syltburkar. Om du tycker det blir för mycket kan du dela receptet med tre. 1 burk, 400 gram Hellmanns majonnäs 1 burk, 5 dl crème fraîche 3 dl torkad ramslök - finns att beställa på min hemsida www.ramslökbymalena.se 3 paket Abbas 5 min-sill i hela filéer Lite salt & peppar Blanda majonnäs, crème fraîche och ramslök och skär sillen i små läckra bitar. Blanda sås och sill och smaka av med salt och peppar. Låt gärna sillen vila till dagen därpå för att smakerna ska komma fram bättre. Ramslökssill går lika bra att göra med torkad ramslök som med nyplockade blad. Foto: Fia Caesar (PS. Andra snabbsillar i all ära - Coops och I