onsdag 16 april 2014

Ramslöksmajonnäs

Här är ytterligare ett ramslöksfavorit som kommit bort men nu hittat tillbaka till bloggen. Inlägget publicerades första gången den 20 maj 2012.

Efter att ha gjort ramslökshollandaise som tillbehör till var och varannan måltid de senaste veckorna (och varannan med ramslökspesto) ville jag idag variera mig. Till dagens fiskrätt blev det därför en klick ramslöksmajonnäs istället. Precis lika enkelt att tillaga och nästan, men bara nästan lika gott, men då talar jag om 4,8 ramslökar i betyg istället för 5,0 på en skala av 5. Det är med andra ord inte alls fel att ha ramslök i en majonnäs. Testa får du se!


ramslök
Hemlagad majonnäs med finhackad ramslök


Gör så här: 
Ta två äggulor, en skvätt/halv tesked vitvinsvinäger och en tesked dijonsenap i en bunke och krydda med en nypa salt och lite peppar. Vispa försiktigt ned lite mild rapsolja, börja med ett par droppar och öka sedan mängden olja tills du har vispat ned ett par deciliter. Därefter rör du ned finhackad ramslök från 5-10 ramslöksblad. Smaka av och balansera smakerna. Jag brukar ofta behöva ha i lite extra syra på slutet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar