Nu är Ramslöken här!

Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök. Tyvärr upptäckte jag då ramslöken alldeles för sent på säsongen. Jag hann ändå experimentera en del, så där alldeles lagom för att väntan på årets säsong skulle bli på gränsen till ogenomlidlig. Men nu är den här.


ramslöksfrossa

Bladen på bilden är resultatet från förra veckans omväg. Väl hemma infann sig otåligheten och det fanns inte tid att köra till affären för att inhandla några kompletterande ingredienser utan snabbt ned i mixern för att blandas med rapsolja och en nypa salt. Resultatet användes den dagen som tillbehör till den stekta kycklingfilén. En enkel ramslöksolja, men åh så god och efterlängtad den var!

     
ramslök


Kommentarer

 1. Jag har också upptäckt ramslök. Kan man frysa den????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Men den smakar inte som färsk ramslök. Det är väl det som är charmen med ramslök, att det är en riktig vårprimör som enbart kan avnjutas på våren. Hur gärna man än vill spara dess fantastiska smak. Läs mer om att frysa ramslök här:

   http://ramsloksfrossa.blogspot.se/2013/05/gar-det-att-frysa-ramslok.html

   Man kan frysa in den färsk som ovan eller förvälla den riktigt snabbt innan man fryser in den. Resultatet blir nog ungefär detsamma. Ramslöken blir seg och lite blaskig och påminner något om fryst spenat. Men det är en god "fryst spenat" ;)

   Jag använder fryst ramslök till min ramslöksfrittata. Det fungerar utmärkt!

   http://ramsloksfrossa.blogspot.se/2012/04/frittata-med-pepparsalami-och-ramslok.html

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Var finns ramslöken?

Torkad ramslök - hur du lyckas bäst med torkad ramslök

Ramslökspesto - ramslökens paradrecept