Jag har ramslök i trädgården!

Nytt hus, nytt jobb, nytt liv. 

I slutet av december hittade vi det. Huset vi i så många år letat efter och gått och drömt om. Just detta hus körde vi förbi i somras och önskade då att det var till salu. Ett par månader senare såg vi det på Hemnet. När vi sedan var på husvisning i slutet av december berättade dåvarande ägaren för oss att där borta i parken, där växer det ramslök. "Ungefär hur mycket ramslök", var mitt spontana svar och jag var såld. Huset var liksom ämnat för oss, för mig och min älskade Magnus. 

ramslök
Norra Åsums Prästgård, strax utanför Kristianstad

Idag är huset vårt och vi håller som bäst på att måla, renovera och flytta in. Jag startar samtidigt ett företag där jag säljer ramslök till matbutiker och restauranger. Jag planerar även sälja lökar av ramslök för den som vill odla sin egen ramslök samt odla och sälja frilandsodlade grönsaker från den lilla åkerlappen som följde med huset. Livet känns spännande, nytt och helt underbart.

Men jag har inte hunnit blogga. Vi befinner oss mitt i en ramslökssäsong och jag har massor med ramslöksrecept som bubblar i mig för att bli lagade, smakade och slutligen nedskrivna på bloggen. Det blir så ibland. Däremot har en av mina favoritbloggare - Gittos Mat på Taffel.se just nu ramslöksfrossa på sin blogg. Följ henne! För vad sägs om ramslökstortilla, picklade ramslöksägg eller pizza med ramslök? 

Jag är snart tillbaka.

Under tiden kan du följa mig på Facebooksidan Ramslök by Malena om du vill.  


    

Kommentarer

 1. Ska prova soppan i kväll!/lila-Christina

  SvaraRadera
 2. Jag är så glad att jag hittat dig, eftersom jag googlat efter ramslök. Precis som du, valde jag att flytta hit pga platsen. Huset kan man ju restaurera, riva, bygga till, men platsen rår man ju inte på. Jag skulle absolut bo just här. I "min" dal finns massor av ramslök och nu vet jag hur jag ska använda den. Tusen tack för din blogg. Nu ska jag klicka in på din FB-sida.

  SvaraRadera
 3. Tack Alexandra! <3

  Hur blev soppan Christina och vilken av dem tillagade du?

  Randi. Visst är det ren och skär lycka att ha ramslök inpå husknuten ;) Får man fråga var i Sverige du hittat Din ramslöksdal?

  SvaraRadera
 4. Men herregud vilken underbar sida! Var i mataffären förra veckan och gick förbi en kruka som det stod "ekologisk ramslök" på. Jag greppade den i bara förbifarten utan att veta vad det var och nu är jag helfrälst!! Har ätit upp alla bladen men sparat lökarna som snart blommar i krukan och googlade i hopp om att de kan odlas ute och så hittar jag hit. TACK för en härligt inspirerande sida. Så fort frosten är över åker krukan ut så får jag hoppas att den sprider sig sådär odrägligt mycket :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Var finns ramslöken?

Vad är ramslök och inte ramslök?

Torkad ramslök - hur du lyckas bäst med torkad ramslök