Ramslökssmör - ett smarrigt tillbehör
Glöm vitlökssmör, persiljesmör och annat trams. När du väl testat en klick ramslökssmör till den grillade maten finns det ingen återvändo. Du kommer inte vilja ha något annat.
50 gram ramslök alt. ett par nypor torkad ramslök.
Flingsalt
Smaksätt gärna med några droppar citron
Skär och hacka de avsköljda ramslöksbaden fint, blanda med smör och smaka av med flingsalt. Forma små bollar och placera i frysen en stund innan servering. Ramslökssmör serveras gärna till kött och grillat.
Det kan vara bra prova sig fram när det gäller mängden ramslök eftersom bladen tenderar att smaka olika beroende på var den växer och när på säsongen den skördas.
Ramslökssmör
100 gram smör50 gram ramslök alt. ett par nypor torkad ramslök.
Flingsalt
Smaksätt gärna med några droppar citron
Skär och hacka de avsköljda ramslöksbaden fint, blanda med smör och smaka av med flingsalt. Forma små bollar och placera i frysen en stund innan servering. Ramslökssmör serveras gärna till kött och grillat.
Det kan vara bra prova sig fram när det gäller mängden ramslök eftersom bladen tenderar att smaka olika beroende på var den växer och när på säsongen den skördas.
![]() |
This is the way of no return! |
Här är mitt recept på ramslökssmör, också busgott!
SvaraRaderahttp://bosarve.blogspot.se/2013/05/naturens-skafferi-ramslokssmor.html
Har du förresten något bra "recept" på ramslöksvinäger?
Tips! Ramslökssmöret blir ÄNNU godare om man river ner lite citronskal (från ekologiskt odlade citroner, såklart) också. Mums!
SvaraRadera