tisdag 3 april 2012

Ramslökssmör - ett smarrigt tillbehör

Glöm vitlökssmör, persiljesmör och annat trams. När du väl testat en klick ramslökssmör till köttbiten finns det ingen återvändo. Du kommer inte vilja ha något annat.

 

Ramslökssmör

50 gram ramslök
100 gram smör
Flingsalt

Skär och hacka de avsköljda ramslöksbaden fint, blanda med smör och smaka av med flingsalt. Forma små bollar och placera i frysen en stund innan servering. Ramslökssmör serveras gärna till kött och grillat.

Det kan vara bra prova sig fram när det gäller mängden ramslök eftersom bladen tenderar att vara lite skarpare i smaken nu i början av säsongen.

ramslök
This is the way of no return!



2 kommentarer:

  1. Här är mitt recept på ramslökssmör, också busgott!

    http://bosarve.blogspot.se/2013/05/naturens-skafferi-ramslokssmor.html

    Har du förresten något bra "recept" på ramslöksvinäger?

    SvaraRadera
  2. Tips! Ramslökssmöret blir ÄNNU godare om man river ner lite citronskal (från ekologiskt odlade citroner, såklart) också. Mums!

    SvaraRadera