Lätt ramslökssoppa med nässlor

Kan man äta våren? Ja med denna härligt gröna ramslökssoppa, full med vårlig energi, så kan man faktiskt det. Så här går det till...

Ramslök
Vad sägs om en liten skål full med grön energi?Ta 4 vårlökar/knipplökar och skär bort det mesta av de gröna bladen, hacka fint och fräs i en klick smör. Tvätta under tiden 100 gram nässlor och 100 gram ramslök noga och skär bort de grova stjälkar.  Häll 1,5 liter buljong i grytan och låt koka upp innan nässlorna läggs i. Låt dessa bli mjuka och lägg därefter i ramslöken. Sjud ytterligare en minut och mixa soppan. Krydda med salt och peppar. Klart!

Jag har gärna med 100 gram gröna ärtor om det finns hemma i frysen. Det tillför en fin sötma i soppan. Önskar man någon form av mejeriprodukt i soppan föreslår jag en klick crème fraiche och önskas soppan något tjockare går det även bra att ha i potatis och lök, men då blir det inte längre någon lätt vårsoppa. Den tar dessutom längre tid att tillaga.

Här är ytterligare ett par recept på goda ramslökssoppor. En robust ramslökssoppa för kalla dagar samt en krämig soppa som reds med mjöl och en lite syrligare variant med vitt vin och grädde.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Var finns ramslöken?

Vad är ramslök och inte ramslök?

Torkad ramslök - hur du lyckas bäst med torkad ramslök