Smörfräst ramslök och lax
Med obegränsad tillgång till ramslök känns det gott att unna sig lyxen att inte behöva snåla med bladen. Med ett kilopris på mellan 250-500 kr, beroende på säsong och var i landet man befinner sig, är det förståeligt att det kan ta emot att smörfräsa de läckra bladen för att använda dem som spenat. För precis som spenat tenderar även ramslök att "försvinna" när den hamnar i grytan.
När ramslöken blir tillagad kommer en helt annan sida av den annars lite vitlökspeppriga och skarpa smaken fram. Istället blir ramslöken mild och söt i och i mitt tycke mycket godare än vanlig spenat. Användningsområdet är precis detsamma men resultatet blir godare. Testa gärna min ramslöksfrittata, så förstår du vad jag menar.
När ramslöken blir tillagad kommer en helt annan sida av den annars lite vitlökspeppriga och skarpa smaken fram. Istället blir ramslöken mild och söt i och i mitt tycke mycket godare än vanlig spenat. Användningsområdet är precis detsamma men resultatet blir godare. Testa gärna min ramslöksfrittata, så förstår du vad jag menar.
Inte världens vackraste maträtt men snabblagad, nyttig och god. |
Hallå! Å, vilken trevlig blogg det här var, jag gillar verkligen ramslök så den här bloggen passar mig bra. Äter kanske mest som pesto och istället för spenat ibland. Tack för bra idéer jag ska verkligen komma tillbaka hit, hej från Karin
SvaraRaderaIdag var så äntligen dagen jag provade ramslök! Allt stämde. jag behövde bara tänka på matlagning för mig och promenerade på ett nytt ställe då det uppenbarade sig! hittade ditt recept med lax men jag fyllde på med rucola och hade kokt tagliatelle som jag fräste med i slutet toppade detta med parmesan när jag stjälpt upp på tallriken! ett glas gott Ripassovin till... mmmm, njuter! //@
SvaraRaderaLåter fantastiskt gott! Jag möter många som har ett starkt minne av sitt första möte med ramslöken. Det gläder mig att ditt möte också var positivt.
Radera