Ramslökspremiär med ramslöksolja!
Nyplockade ramslöksskott |
Det var min Facebook-vän Robin Harford från Devon i sydvästra England som tipsade mig med ett inlägg idag. Han hade gjort en pastarätt på sin nyplockade ramslök.
Själv gjorde jag en ramslöksolja av mina små dyrgripar. Ramslöksoljan är användbar till mycket. Några droppar som smaksättare till en soppa eller på ett rostat bröd. Till kyckling, lax, pasta och risotto. Oljan kan förvaras ett par veckor i kylen och blandat med lite riven parmesan och nötter förvandlas den lätt till en ramslökspesto. Allt för att jag ska få njuta av de dyrbara dropparna så länge som möjligt och till så mycket som möjligt.
Ramslöksolja - ett ljus i februarimörkret |
Fantastiskt. Underbar försmak av våren. Vilken härlig färg på oljan.
SvaraRaderaOj alla redan,snart är det vår! :) Visste inte vad ramslök var förräns förra året vid påsk, då var vi i en skog av ramslök, men jag har faktiskt inte smakat något än.. :)
SvaraRaderaRamlade över din blogg så här hipp som happ. Dina recept får det verkligen att vattnas i munnen!!! Är också helt såld på ramslök efter en ramslöksshot som jag fick för två år sedan på en fest. Har sedan försökt få tag på plantor, men inte lyckats. Tror inte att jag har tålamod att driva från frö. Så min fråga till dig är om du vet var man får tag på plantor?
SvaraRaderaSån tur att webben finns så att jag hittade din blogg! Fick verkligen inspiration av dina ramslöksrecept - och ska även testa att göra saltosten.
SvaraRaderaDet kan vara bra att veta att man kan frysa in ramslök för att ta fram senare i år!
Underbart! Vi har upptäckt en liten ramslökslund i vår trädgård. Ren och skär lycka!
SvaraRaderahttp://husdiffus.blogspot.se/
Kan man frysa oljan i kuber? Eftersom du rekommenderar olja framför smör. Tack!
SvaraRaderaKan man ta blommorna också och mala ner?
SvaraRadera